Modell M - för den som kan tänka sig att göra mer arbete själv.
Leveransen består av ett valv i glasfiberarmerad plast och en isolerad ytterdörr med lås och justerbar ventil. Dessutom ett ventilationsrör med lock och ventil (För att läsa om skillnaden mellan M och T, se längst ner på denna sida). 

Modellen är avsedd för den som vill utföra mer arbete själv. Genom att ställa valvet på en murad grund av ett eller flera varv av t ex Lecablock så bestämmer man den invändiga höjden som också kan ökas genom att göra mittgången djupare. Förutsättningen är alltid att underlaget är dränerat. Förutom murningen så bygger kunden trappsteg, mellandörr och inredning efter eget huvud. Ett trallgolv i mittgången ökar den invändiga trivseln. Ett bra tips är att förbereda med ett rör för en eventuell elkabel.

Källaren ska täckas med 50-70 cm jord, gärna med en 5-7 cm tjock inbäddad markisolering. Tänk på att källaren får samma temperatur som den omgivande jordens. En väl isolerad källare får därmed en jämnare temperatur och håller sig varmare på vintern och svalare på sommaren. Ju mer jord desto bättre temperaturstabilitet.

Data:
Största längd ca 4,0 m
Utvändig bredd ca 2,05 m
Invändig bredd ca 1,95 m
Valvets höjd, ca ca 0,9 m
Byggsatsens vikt ca 125 kg
Byggsats enl. beskrivning ovan
Fraktkostnad tillkommer, se prislista
 

 

Skillnaden mellan Modell M och Modell T är följande;
Modell M består av endast den övre halvan, dvs den undre delen saknas.
Modell M har en isolerad ytterdörr som T, men saknar innerväggar och inredning (hyllor, potatisbinge).
Köper man modell M får man alltså ordna en grund för sitt valv och sedan tillverka innerväggar och övrig inredning själv.